Δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και ξεκινούν δημοψήφισμα

Ξεκίνησαν ως Πρωτοβουλία Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και συνεχίζουν έτσι διεκδικώντας με κάθε δυνατό τρόπο ένα δικαιότερο σύστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ ανάλογα με τις εισπράξεις τους ή ένα ποσό καταβολής 100 ευρώ το μήνα ώστε να μπορέσουν να ναπεξέλθουν.

 

Συνεχίζουν με δυναμικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις κάθε Κυριακή ώστε να μην περάσει το μέτρο των ανοιχτών καταστημάτων που συρρικνώνει το ήδη ελάχιστο χρόνο των εμποροϋπαλλήλων των πολυκαταστημάτων και οδηγεί στο ΄”θάνατο” τους μικροεμπόρους.

Μία από τις νίκες που καταγράφει το αυτόνομο αυτό κίνημα λέει ο κ Αλέξανδρος Μήτσιου στο Radio1d.gr είναι το γεγονός ότι δεν λειτούργησε την προηγούμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη μεγάλο πολυκατάστημα κι αυτό γιατί αντέδρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Οι αυτοπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτο-οργανώνονται και α) δεν προτίθενται να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ λόγω της αντισυνταγματικότητας του και β) αναζητούν νομικούς τρόπους ώστε να δημιουργήσουν ένα ακόμη δημοψήφισμα αυτή τη φορά για έναν νόμο που έχει πολλές φορές ειπωθεί ότι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.

 

Δείτε επίσης: 

Κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και για τον ΕΝΦΙΑ

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr