Δενδροφυτεύσεις από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δύο νέες εξορμήσεις φύτευσης 16.000 δένδρων σε συνολική έκταση 400 στρεμμάτων οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, προσκαλώντας τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο να πάρουν μέρος στις ξεχωριστές αυτές γιορτές για τη ζωή, την ελπίδα και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Έχοντας, μάλιστα, την εμπειρία της επιτυχημένης δενδροφύτευσης του περασμένου Μαρτίου στην αναδασωτέα βόρεια πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων (περιοχή Κοιμητηρίων, θέσεις «Αλατιέρα» και «Πέτρα του Βασίλη»), όπου 1.000 μαθητές, πρόσκοποι, μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων και οικογένειες με τα παιδιά τους φύτεψαν σε 350 στρέμματα 9.000 δέντρα, τα μηνύματα για τη συμμετοχή στις δύο νέες αναδασώσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά!
 

Στο Σέιχ Σου και τα Πεύκα

 

Η πρώτη φύτευση 10.000 δενδρυλλίων θα γίνει την προσεχή Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στη θέση «Λυόμενο», από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Το ραντεβού έχει δοθεί στην Πλατεία Τσάτρα, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Ζωολογικό Κήπο και το Θέατρο Δάσους. Εκεί θα βρίσκονται εργαζόμενοι του δήμου και εθελοντές οι οποίοι θα οδηγούν τον κόσμο στη θέση δενδροφύτευσης, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων.

 

Η δεύτερη φύτευση περίπου 6.000 δενδρυλλίων θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου, στην περιοχή Κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων, επίσης από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, από όπου θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της αναδάσωσης, σε απόσταση 1.500 μέτρων.

 

Και οι δύο δενδροφυτεύσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που θα διαθέσει και τα δένδρα, τα οποία θα είναι κυρίως πλατύφυλλα και κωνοφόρα.

Και φέτος, στελέχη του Γραφείου Περιβάλλοντος και Πρασίνου  του δήμου θα παρέχουν σε κάθε

εθελοντή γάντια, φτυάρια, τσάπες, ενώ δασολόγοι και δασοπόνοι θα υποδεικνύουν τους χώρους φυτεύσεων δίνοντας οδηγίες και συμβουλές.  

 

Σταθερή θα είναι και η παρουσία των μελών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ), οι οποίοι όπως πάντα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

«Πριν από περίπου έναν χρόνο καταφέραμε, χάρη στην ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, να δημιουργήσουμε ένα νέο μεγάλο δάσος στην περιοχή των Πεύκων. Σήμερα συνεχίζουμε με δύο νέες αναδασώσεις σε διπλανή περιοχή στα Πεύκα καθώς και το πολύπαθο Σέιχ Σου, εστιάζοντας στην ευθύνη και το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε το περιβάλλον με ενέργειες και δράσεις που έχουν αποτελέσματα», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, και προσθέτουν: «Είμαστε σίγουροι και πάλι ότι οι συμπολίτες μας, βοηθούντος και του καιρού, θα μετάσχουν μαζικά στην κοινή προσπάθεια να αυξήσουμε το πράσινο στη ζωή μας, για ένα πράσινο μέλλον».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr