Δέσποινα Χαραλαμπίδου στο radio1d.gr: «Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση για την ΕΛΒΟ»

Για έλλειψη σχεδίου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της ΕΛΒΟ και μέριμνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας έκανε λόγο η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

 

Μιλώντας στο radio1d.gr με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του σχετικού διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ υποστήριξε ότι η διαδικασία «τεμαχισμού» και εκποίησης τμημάτων που ακολουθείται για την ΕΛΒΟ και για άλλες αμυντικές βιομηχανίες, ενέχει τον κίνδυνο «ουσιαστικής συρρίκνωσής» τους και απώλειας θέσεων εργασίας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους με παρεμβάσεις, έστω και μέσα στα υπάρχοντα πλαίσια, μήπως βρεθεί λύση, αλλά αυτή δε διαφαίνεται, γιατί «η κυβέρνηση και η τρόικα δεν έχουν κανένα τέτοιο σχέδιο». Υποστήριξε επίσης, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη διασφάλιση των τριακοσίων σαράντα θέσεων εργασίας στην ΕΛΒΟ.

 

Η βουλευτής επεσήμανε μεταξύ άλλων τις παραγωγικές δυνατότητες της ΕΛΒΟ για την κατασκευή, πέραν των στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων κοινωνικής ωφέλειας, υπενθύμισε το αρνητικό προηγούμενο της ιδιωτικοποίησής της και κατήγγειλε την απουσία των εκκαθαριστών από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, κατά τη χθεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΒΟ.

 

Σε ότι αφορά τη τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια, είπε ότι ακόμη δεν την έχει μελετήσει, αλλά χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε σε νομοσχέδιο, αλλά σε τροπολογία, η οποία στην ουσία δεν δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τέλος, για τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, υπογράμμισε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ότι απαιτεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δηλαδή την διενέργεια εκλογών για να βγει μία νεα κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και θα αλλάξει το τοπίο που βιώνουν οι πολίτες σήμερα. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr