ΔΕΘ: Δυναμική εκκίνηση με αύξηση 20% της επισκεψιμότητας το πρώτο Σαββατοκύριακο

 

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότεροι κατά 20% ήταν οι επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ στο πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διήμερο, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Πλήθος επισκεπτών έσπευσαν να περιηγηθούν στα περίπτερα και να ανακαλύψουν τις εκπλήξεις που ετοίμασε φέτος η ΔΕΘ-Helexpo στην επετειακή αυτή διοργάνωση, που συμπίπτει με τα 90ά γενέθλιά της. Κατάμεστος ήταν χθες βράδυ και ο χώρος μπροστά από τη σκηνή του Τόξου της ΧΑΝΘ, όπου η Δέσποινα Βανδή και οι Μέλισσες ενθουσίασαν το κοινό. Απόψε, στις 21:30, τη μουσική σκυτάλη παίρνει ο Στέλιος Ρόκκος με τη Μαλού, που υπόσχονται νέα μελωδικά ταξίδια για τους επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ. Εξάλλου, στις 19:30, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτήριο διοίκησης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Τα ρούχα του βασιλιά» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, από την ομάδα «Ντουέντε Θέατρο & Τέχνη». Το μεγάλο πειρατικό καράβι, μήκους 16 μέτρων, που …αγκυροβόλησε στην 81η ΔΕΘ προσκαλεί τους επισκέπτες σε περιπέτειες. Τα αφιερώματα «Η Ελλάδα στο πιάτο μας» και η «Γωνιά Γαστρονομίας» στα περίπτερα 7 και 13 αντίστοιχα ανοίγουν την όρεξη στον κόσμο, ενώ το αφιέρωμα «Bookmarket» προσφέρει μια περιήγηση στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Βέβαια, και οι λάτρεις του αυτοκινήτου δεν μένουν παραπονεμένοι, αφού νέα μοντέλα γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών παρουσιάζονται στη Έκθεση.

Τέλος, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ποντιακό χορό Ομάλ που, στο πλαίσιο της αυριανής συναυλίας των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, θα προσπαθήσει, με τη συνδρομή του κόσμου, να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων. Ο χορός θα περικυκλώσει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 23:00.