Δεύτερη δίκη για τον Φούχτελ

Ένας καφές που χύθηκε πριν από δύο χρόνια, συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2012, χωρίς κανείς να γνωρίζει από ποιον, μερικά σπρωξίματα και φωνές αγανακτισμένων ανθρώπων που έχαναν ή απειλούνταν να χάσουν τη δουλειά τους, είναι ο λόγος για τον οποίο ο εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος με την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος δικάζονται δευτερόδικα την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

 

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί πρωτόδικα για τις κατηγορίες «διατάραξης κοινής ειρήνης», «παράνομης βίας» και «απρόκλητης έργω εξύβρισης»…αδικήματα που φέρονται ότι διέπραξαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Γιόαχιμ Φούχτελ.

 

«Ενώ υπήρξε αθωωτική απόφαση, οδηγούμαστε ξανά στο Δικαστήριο. Είναι τουλάχιστον…περίεργο αυτό. Μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις καταστολής προκειμένου να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες ενάντια στην εξοντωτική Μνημονιακή πολιτική. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα έχουμε τη συμπαράσταση πολλών εκπροσώπων φορέων, σημερινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολύ κόσμου που διοργανώνει ξανά την ώρα της δίκης συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης» λέει στο radio1d.gr ο Θ. Αγαπητός .

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr