Ένταση στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων. Πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

 

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών.

 

Η ένταση εκτονώθηκε περίπου μία ώρα μετά, ενώ στο χώρο έχουν παραμείνει περίπου 50 νεαροί, οι οποίοι απωθήθηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ, έξω από το προαύλιο, στον δρόμο. Οι νεαροί εξακολουθούν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα ακόμα και εναντίον των δημοσιογράφων, ενώ οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα, λόγω και της δυνατής βροχής, αποχώρησαν.

 

Νωρίτερα, στις πέντε και μισή, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

 

Οι σπουδαστές της σχολής, για πρώτη φορά, παρενέβησαν για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δίνοντας στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλουν τη στοχοποίησή τους.

 

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

 

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”.

 

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

 

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

 

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

 

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».