Διαφημίσεις τραπεζών για το πλαστικό χρήμα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ξαφνικά έχουν γεμίσει οι τηλεοράσεις με δεκάδες διαφημίσεις τραπεζών για να πείσουν τον κόσμο να κάνει τις πληρωμές του με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Διαφημίσεις που οι δήθεν φτωχές τράπεζες πληρώνουν πανάκριβα στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί από προέρχονται τα χρήματα γι αυτές τις πανάκριβες διαφημίσεις. Οι τράπεζες πληρώνουν με χρήμα του καταχρωμένου Έλληνα πολίτη που πλήρωσε από το όποιο απόθεμα που είχε για να γίνουν όλες αυτές οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Και τώρα, οι τράπεζες που κλαίνε για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία τους και κυνηγάνε τους δανειολήπτες για να τους πάρουν το σπίτι και να πληρώσουν τα κόκκινα δάνειά τους, μοιράζουν όλα αυτά τα χρήματα σε πανάκριβες διαφημίσεις.

Κι από την άλλη έρχεται η κυβέρνηση να επιβάλλει όλες τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, με τον εκβιασμό ότι αφορολόγητο θα υπάρχει μόνο στις συναλλαγές που γίνονται με κάρτες.

Ακόμη όμως δεν έχουν αποφασίσει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εάν θα χρειάζεται διαφορετικό ποσοστό δαπανών ανάλογα με το εισόδημα, που θα πρέπει να καλυφτεί μέσω των καρτών ώστε να «χτιστεί» το αφορολόγητο όριο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από την υποχρέωση να πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα» τις δαπάνες που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα μηχανήματα POS.

Μας έχουν τρελάνει οι τράπεζες με τις ατέλειωτες διαφημίσεις τους για τα μηχανήματα POS, τα οποία θα δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Και από κοντά οι αρμόδιοι πολιτικοί με ασταμάτητη προπαγάνδα υπέρ των POS με ποταμό μέτρων υπέρ τους. Αλλά κανένας πολιτικός, καμιά εφημερίδα και κανένα κανάλι δεν λέει τίποτα αρνητικό για τα POS. Λες και δεν υπάρχει κανένα αρνητικό. Με τέτοια προπαγάνδα, με τέτοιο σχέδιο σε εξέλιξη – να γίνει ο Έλληνας πειραματόζωο σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά – δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε αντίστοιχο ρεπορτάζ από τα Ελληνικά Μέσα Μαζικού Αποπροσανατολισμού.

Σ.Α. / Radio1d.gr