Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

 

Τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τη δική τους επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και για όσους δεν έχουν μέχρι σήμερα τολμήσει να “επιχειρήσουν” μόνοι τους, προσφέρει ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών “John & Mary Pappajohn Plan Award”.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του κολεγίου Ανατόλια, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είτε έχει ασχοληθεί είτε όχι με τον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά και για την μετεξέλιξη του διαγωνισμού που πραγματοποιείται μέχρι τώρα εντός των ορίων και μεταξύ των μαθητών του κολεγίου, οι οποίοι βραβεύονταν, στο πλαίσιο των σπουδών τους, για τα επιχειρηματικά τους πλάνα, χωρίς όμως να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του κολεγίου, Φάνη Βάρβογλη, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Ανατόλια θα προσφέρει υποστήριξη για την υλοποίηση των ιδεών, σε όλους ανεξαιρέτως τους ενδιαφερόμενους, όπως τη δυνατότητα πρόσβασης σε αγορές, χρηματοδοτήσεις και τεχνογνωσία, ωστόσο, οι νικητές των πέντε καλύτερων ιδεών, που θα βραβευτούν, εκτός από το ποσό των 4.000 ευρώ που θα λάβει ο καθένας, θα έχουν δωρεάν εκπαίδευση για ένα μήνα στο Κέντρο και στήριξη για ένα χρόνο.

Η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων λήγει στις 28 Μαρτίου, και την 1η Απριλίου θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού με τις 5λεπτες προφορικές παρουσιάσεις των επιλεγμένων προτάσεων.

Σε δεύτερη φάση θα ζητηθεί από τους επιλεγμένους να αναπτύξουν ένα πλήρες επιχειρηματικό πλάνο μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο διαγωνισμός θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου θα υπάρξει συζήτηση με άτομα που έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούν μία επιχειρηματική ιδέα (startupers) προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Στη συνέχεια θα προβληθεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή το ντοκιμαντέρ “The Startup Kids”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ