Διάκριση για τον «έξυπνο» καθρέπτη της Nissan (Video)

Ο «έξυπνος» καθρέπτης της Nissan θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία μέσα στο 2015 ωστόσο η θετική συμβολή του στην οδική ασφάλεια, αναγνωρίστηκε άμεσα και βραβεύτηκε. 

Στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συμπόσιο Οδικής Ασφάλειας, από το οποίο απονεμήθηκε το βραβείο συνεισφοράς στην οδική ασφάλεια, στον «έξυπνο» καθρέπτη της Nissan. 

 

Κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Συμπόσιο Οδικής Ασφάλειας μελετά σημαντικά θέματα της οδικής ασφάλειας, σε μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης των τραυματισμών και των θανάτων στους δρόμους της Αμερικής, με αποκορύφωμα την παρουσίαση των πιο σημαντικών και καινοτόμων εξελίξεων στην οδική ασφάλεια. 

 

Ο «έξυπνος» καθρέπτης της Nissan, ο πρώτος στον κόσμο με LCD οθόνη, που προσφέρει αφενός πλήρη ορατότητα στο πίσω μέρος του οχήματος ανεξαρτήτως συνθηκών, αφετέρου παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει πανεύκολα εναλλαγή στον συμβατικό καθρέπτη, ήταν ένας από τους τρεις νικητές, που αναγνωρίστηκε, από το Παγκόσμιο Συμπόσιο Οδικής Ασφάλειας, ως τεχνολογία αιχμής, με χαρακτηριστικά ασφαλείας που σώζουν ζωές, διαθέσιμη σε αυτοκίνητα του σήμερα.

 

Τα πλεονεκτήματα αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας είναι πολλά, καθώς ο οδηγός μπορεί να διασφαλίσει την ορατότητα στο πίσω μέρος του οχήματος, χωρίς να τον επηρεάζουν οι πίσω επιβάτες ή ακόμα και ογκώδη αντικείμενα στον χώρο τον αποσκευών. 

 

Παράλληλα η ψηφιακή εικόνα βελτιώνει την ορατότητα στο σκοτάδι, αλλά και σε συνθήκες βροχόπτωσης, όπως και έντονης ηλιοφάνειας.

Πηγή: gocar.gr