Διαμάχη στο δήμο Καλαμαριάς για τα αδέσποτα σκυλιά

Εξαγριωμένα σκυλιά που «φιλοξενούνται» στο παράνο κυνοκομείο μέσα στο πρ. Στρατόπεδο Κόδρα όρμηξαν σε ανύποπτο περαστικό και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα!

 

Τη δημοτική αρχή Καλαμαριάς και τον Πρόεδρο του ΣΥ.Π.Π.Α.ΖΑ.Θ. Αντδήμαρχο Στ Ζαμπέτογλου κατηγορεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο και νομικός Μανώλης Λαμτζίδης. Όπως εξηγεί ο κ Λαμτζίδης ο σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου άνδρα κατοίκου της περιοχής του στρατοπέδου Κόδρα προήλθε από τα δαγκώματα εξαγριωμένων σκυλιών που φιλοξενούνται στο καθ όλα παράνομο κυνοκομείο που λειτουργεί μέσα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Κόδρα εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα δεν είναι το πρώτο περιστατικό επιθέσης σκύλων σε περαστικούς καθώς τα μέτρα φύλαξης των ζώων στο κυνοκομείο του ιδιώτη φιλόζωου μάλλον δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και στα ίδια τα τετράποδα.

Μιλώντας στο Radio1d,gr ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς και αρμόδιος για την προστασία των αδέσποτων οικοσιτων ζώων στις περιοχές Καλαμαριάς Θέρμης και Θερμαϊκού κ Ζαμπέτογλου παραδέχθηκε ότι το κυνοκομείο είναι παράνομο αλλά εξήγησε πως ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει στην περιοχή που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου. Πάντως μετά από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα αλλά και την επέμβαση της αστυνομίας μετά το σοβαρό περιστατικό, ο Αντιδήμαρχος θα ζητήσει την επεμβαση εισαγγελέα προκειμένου ως Πρόεδρος της ΣΥ.Π.Π.Α.ΖΑ.Θ. να απομακρύνει από το κυνοκομείο τουλάχιστον 20 σκυλιά.

 

Το πρόβλημα θ’αντιμετωπιστεί όταν μας δωθούν χρήματα από τα ΕΣΠΑ προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κατάλληλη μονάδα φύλαξης και φροντίδας σε χώρο 33 στρεμμάτων που βρήκαμε μεταξύ Σχολαρίου και Αγίου Αντωνίου. Μέχρι τότε πάντως και σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ Λαμτζίδη ο ΣΥ.Π.Π.Α.ΖΑ.Θ. λαμβάνει 200.000 ευρώ το χρόνο από το Δήμο Καλαμαριάς ως ετήσια εισφορά για την περίθαλψη και προστασία των αδέσποτων ζώων

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr