Διεθνές συνέδριο ιατρικής πληροφορικής στο ΑΠΘ

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Medical Education Informatics International Conference (MEI2015)» ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, το «University of Nottingham» στο Ηνωμένο Βασίλειο και το «Northern ResearchInstitute» της Νορβηγίας.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, στρογγυλές τράπεζες, σε θέματα σχετικά με την ιατρική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, ανοικτή εκπαίδευση, υγεία και ιατρική, σημασιολογικός ιστός και τεχνολογίες εκπαίδευσης, με διακεκριμένους διεθνώς ομιλητές στους παραπάνω τομείς.

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου, η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΑΠΘ, διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα «Ελληνικές Δράσεις Ιατρικής Εκπαίδευσης». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

 

Στην Ημερίδα θα αναλυθεί η προπτυχιακή και μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση, η διαδικασία εκπόνησης διδακτορικών διατριβών και το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών. Επίσης, θα παρουσιαστεί το υπό διαμόρφωση νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Θα γίνει συζήτηση για το ρόλο των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου στην ιατρική εκπαίδευση.

 

Επίσης, θα παρουσιασθούν οι έξι καλύτερες καινοτόμες ιδέες για την ιατρική εκπαίδευση.

 

Τέλος, οι φοιτητές της Ιατρικής θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από το εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων και το ρόλο της συμμετοχής τους στην εκπαίδευση συναδέλφων τους.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr