Διεθνές συνέδριο στο ΑΠΘ

Με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η έλλειψη ενιαίων και δεσμευτικών υπερεθνικών κανόνων αναφορικά με την αξιοποίηση των μεθόδων ιατρικής υποβοήθησης της αναπαραγωγής, η Νομική Σχολή και το Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο: «Ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Προς μία ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία;».

 

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης νομικοί, ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, καθηγητές ανθρωπολογίας, οικονομολόγοι και υπεύθυνοι για τη στρατηγική στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, με στόχο τη διατύπωση προτάσεων για μια ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία, σχετικά με τα ζητήματα της ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ, που συγχρηματοδοτείται από τη ΓΓΕΤ και την ΕΕ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής και θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Απριλίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12–14, στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως και τις 20 Απριλίου 2015) στην ιστοσελίδα: http://repro.law.auth.gr