Διήμερο σεμινάριο βιολιού στο Πανόραμα

Διήμερο σεμινάριο βιολιού με την Ιρίνα  Ντράγκνεβα  διοργανώνει τις επόμενες ημέρες στο Πανόραμα η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Πολιτισμού του δήμου μας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2313-301-13.

 

Η Ιρίνα Ντράγκνεβα γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας, αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο της Σόφιας και το 1976 πήρε το δίπλωμα Master στο βιολί από την Κρατική Ακαδημία της Σόφιας. Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας στη Βουλγαρία έχει συμμετάσχει σε ειδικές ορχήστρες ταλαντούχων παιδιών ως μαθήτρια και αργότερα σε επαγγελματικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, δίνοντας συναυλίες και ηχογραφώντας σε πολλές χώρες του κόσμου. Με την εργασία της στο Κρατικό Ωδείο της Σόφιας έχει διδάξει βιολί σε μουσικούς που τώρα διαπρέπουν παγκοσμίως.

 

Στην Ελλάδα, όπου βρίσκεται από το 1988, εργάστηκε στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επί τρία χρόνια υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τάξεις βιολιού, μουσικής δωματίου και ορχήστρας, όπου έδωσε τα τρία πρώτα διπλώματα ανώτατης εκπαίδευσης βιολιού στην Ελλάδα. Το 1996 ίδρυσε το σύνολο εγχόρδων Rotonda, το οποίο μέχρι τώρα έχει «αναθρέψει» τέσσερις γενιές μουσικών  και αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα «φυτώριο» που προμηθεύει τις ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr