Δίκη Χρυσής Αυγής: Προσπάθεια Λαγού για εμπλοκή πριν ανακοινωθούν οι ποινές

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για τη διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιχείρησε σήμερα να προκαλέσει εμπλοκή πριν το δικαστήριο ανακοινώσει τις ποινές.

Ο Γιάννης Λαγός προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο και αφού έλαβε το λόγο κατήγγειλε το δικαστήριο ότι μεροληπτεί εις βάρος τους. Οταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε ποιον εκπροσωπεί, εκείνος ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να προσέλθει ο συνήγορος υπεράσπισης του Λαγού (Κωνσταντίνος Πλεύρης), προκειμένου να υποβάλει γραπτώς το αίτημά του.
Σημειώνεται πως βάσει του νόμου δεν μπορεί το συγκεκριμένο δικαστήριο να κρίνει την εξαίρεσή του. Αλλο δικαστήριο πρέπει να την κρίνει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις γίνει η υποβολή του αιτήματος είναι πιθανό μία από τις συνθέσεις του Εφετείου να αποφασίσουν για το αίτημα του χρυσαυγίτη Λαγού.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το αίτημα του Γιάννη Λαγού
Σε διακοπή βρίσκεται αυτήν την ώρα το δικαστήριο, καθώς αναμένει τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη. Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός. Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Νωρίτερα, πριν την παρέμβαση του Γιάννη Λαγού, το δικαστήριο μόλις είχε ολοκληρώσει την ανάγνωση της απόφασής του επί των ελαφρυντικών. Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο αποφάσισε τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.

Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα)Πηγή: iefimerida.gr