Δημήτρης Κωβαίος στο radio1d.gr: Υπερδιπλάσιοι φοιτητές στο ΑΠΘ λόγω μετεγγραφών

Στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ ζητήσαμε 200 φοιτητές τους οποίους με βάσει τις μετεγγραφές θα μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε. Τώρα πρέπει ν απορροφήσουμε 465, δηλαδή υπερδιπλάσιο αριθμό φοιτητών, την ώρα που θα πρέπει να κάνουμε εργαστήρια…, εξηγεί στο Radio1d.gr ο Κοσμήτορας της Γεωπονικής, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Κωβαίος.

 

Μάλιστα, συμπληρώνει πως είναι αδιέξοδη η κατάσταση στο ΑΠΘ εξαιτίας της διαρκώς μειούμενης χρηματοδότησης του Ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η χρηματοδότηση στο ΑΠΘ μειώθηκε 40%. “Το 2009 λαμβάναμε 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας και φέτος με υπερδιπλάσιους φοιτητές πήραμε 15 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Πρύτανης είναι δύο φορές την εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Εάν προσθέσει σε όλα τα παραπάνω την έλλειψη διοικητικού προσωπικού , τότε είναι αντιληπτό πως ειδικά για τα τμήματα που έχουν εργαστήρια η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καταλήγει ο κ Κωβαίος

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr