Δημήτρης Στρατούλης: Τσίπρας και Βαρουφάκης διαφωνούσαν μαζί μας

stratoulis

Τις αποκαλύψεις σχετικά με το σχέδιο Β’ του Γιάνη Βαρουφάκη, σχολίασε ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι ουδέποτε ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησε με τον ίδιο ή τον Π. Λαφαζάνη στις ανησυχίες που του εκφράζαν κατα καιρούς και συμεχώς συμφωνούσε με τον πρωθυπουργό. Ότι σχέδιο και να είχε, αυτό ήταν καθαρά αμυντικό και σε καμία περίπτωση ο Τσίπρας δεν εξέταζε την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρώην υπουργός είπε πως είναι λάθος και δεν πρέπει να γίνουν, ενώ τόνισε πως τόσο η Φραπόρτ όσο και η Κόσκο δεν έφεραν κάτι το θετικό στον τόπο.

Όσον αφορά την απλή αναλογική, ο Δ. Στρατούλης είπε πως η Λαϊκή Ενότητα είναι υπέρ της απλής αναλογικής αλλά όχι υπέρ της απλής κοροϊδίας που θέλει να μας φέρει η κυβέρνηση. Ο κ. Στρατούλης εξήγησε πως απλή αναλογική με το όριο του 3% είναι λάθος, καθώς δεν υφίστανται οι Εθνικοί λόγοι τηw καθιερώσεως του 3%.

Τέλος, το στέλεχος της ΛΑΕ χαιρέτησε την ίδρυση του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εξέφρασε την ελπίδα του να συνεχιστεί η συνεργασία της πρώην προέδρου της Βουλής με τη Λαϊκή Ενότητα.