Δήμος Ωραιοκάστρου: Έργα αποχέτευσης ύψους 5 εκατ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ

Στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 εντάσσονται τα έργα αποχέτευσης Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου και Νεοχωρούδας του δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία παρέμεναν στάσιμα εδώ και χρόνια παρά την απαίτηση των πολιτών.

 

Την ένταξη των έργων προώθησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών στην Αθήνα με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη» Νικόλαο Μαμαλούγκα, με τον οποίο συμφώνησαν επίσης την κατασκευή του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Κονταξοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου».
 

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Γαβότσης ενημέρωσε και το δημοτικό συμβούλιο για τις εξελίξεις σχετικά με τα έργα αποχέτευσης ύψους 5 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι η ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ είναι αναγκαστική, καθώς είναι αδύνατον, όπως είπε, να ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο από σήμερα: «Η μεταφορά των δύο αυτών σημαντικών έργων στο νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020 ήταν αναγκαία και αποτελεί τη μοναδική ανώδυνη λύση, ώστε να μην απενταχθούν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης.

Αναφορικά με το έργο της αποχέτευσης του Μελισσοχωρίου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η τροποποίηση της αρχικής μελέτης του έργου, ωστόσο, όπως εξήγησε, προέκυψε ένα νέο υποέργο και μια υπέρβαση κόστους της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το όριο ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίο να βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης ή να καταβάλει το επιπλέον κόστος ο δήμος. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, υπήρξε συμφωνία το εν λόγω έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και να γίνει νέα δημοπράτηση.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016. Σε ό,τι αφορά στο έργο της αποχέτευσης Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, ο κ. Γαβότσης δήλωσε ότι και αυτό θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ενώ πρόκειται να δημοπρατηθεί έως τον ερχόμενο Μάρτιο και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016. 

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία