Δημόσια αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος

Την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας και τον πρόεδρό της Σταύρο Ανδρεάδη βραβεύει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του δημαρχείου.

 

Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 8 το βράδυ, θα τιμηθεί το εκδοτικό, πολιτικό και κοινωνικό έργο της εταιρείας, που συμπλήρωσε ήδη μια 20ετία σημαντικής δράσης, καθώς έχει διοργανώσει έναν μεγάλο αριθμό εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, έχει υποστηρίξει ερευνητικά προγράμματα και έχει επιδείξει μία πλούσια εκδοτική δραστηριότητα.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι θησαυροί της UNESCO», που καταγράφει την ιστορία των 15 μνημείων της Θεσσαλονίκης που έχουν χαρακτηρισθεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας.

 

Η Πολιτιστική Εταιρεία  Βορείου Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1995, στοχεύει μεταξύ των άλλων στην  ανάδειξη της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, την ιστορική και κοινωνική ανάδειξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και την  έρευνα πάνω στις επιδράσεις που άσκησε ο Ελληνισμός σε άλλους πολιτισμούς, Επίσης έχει στόχο τη διοργάνωση επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, την έκδοση και διάθεση στο κοινό προϊόντων επιστημονικής έρευνας, έργων λόγου, μουσικής, εικαστικών, θεατρικών, κινηματογραφικών, video και multimedia και τη  συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr