Δημοτικοί σύμβουλοι: Απολογούνται την Τετάρτη για τους συμβασιούχους

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να καταθέσουν το απολογητικό υπόμνημά τους ενώπιον του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θανάση Καρούντζου τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης που εγκαλούνται για την υπόθεση της μονιμοποίησης περίπου 560 συμβασιούχων.

 

Ο Θανάσης Καρούντζος κάλεσε τους αιρετούς σε απολογία, για να διαπιστωθεί εάν υπέπεσαν στο “πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια”, καθώς αποφάσισαν να μην ασκήσουν προσφυγή στο εφετείο κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους συμβασιούχους.

Η παρέμβαση εκ μέρους του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής, αντιδημάρχου Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος θεωρεί απαράδεκτο διορισμένα όργανα να προχωρούν σε ελέγχους όχι νομιμότητας αλλά σκοπιμότητας των αποφάσεων που λαμβάνουν οι αιρετές αρχές.

Στα υπομνήματά τους τα μέλη της οικονομικής επιτροπής θα επαναλάβουν μεταξύ άλλων ότι τυχόν απομάκρυνση αυτών των 560 ανθρώπων, που απασχολούνται σε νευραλγικές υπηρεσίες, θα οδηγούσε το δήμο Θεσσαλονίκης σε πλήρη διάλυση.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ

 

Στο μεταξύ κανονικά -παρά τις έντονες αντιδράσεις των πρώτων ημερών εκ μέρους των εργαζομένων- συνεχίζεται η διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί από ορισμένου σε αορίστου χρόνου από επιθεωρητές-ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι εστάλησαν στο δήμο Θεσσαλονίκης με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι όσων είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε αορίστου με το διάταγμα Παυλόπουλου και ακολουθούν αυτήν την περίοδο ανάλογοι έλεγχοι για τις περιπτώσεις των εργαζομένων που επωφελήθηκαν από προγενέστερη διαδικασία επί Βάσως Παπανδρέου. Μόλις οι επιθεωρητές ολοκληρώσουν τους ελέγχους αυτών των συνολικά 799 φακέλων, θα προχωρήσουν με τους φακέλους των 402 εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το 1994 έγιναν μόνιμοι από αορίστου χρόνου.

 

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: Εικόνα εγκατάλειψης

 

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το πάρκο της Ανθοκομικής στο πεδίον του Άρεως, το οποίο σε καθημερινή βάση συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, καθώς είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου και αθλοπαιδιών στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Οι λιμνούλες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, είναι γεμάτες από κάθε λογής σκουπίδια, ενώ και τα σιντριβάνια βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Παρότι οι διαμαρτυρίες του κόσμου είναι έντονες εδώ και καιρό, ο δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται πως έχει επιδείξει ολιγωρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς έδωσε εκ νέου εντολή στις υπηρεσίες του πρασίνου και του αρχιτεκτονικού να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα αυτού του κεντρικού πνεύμονα πρασίνου.
 

Πηγή: Μακεδονία