Δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών σε πρόσφυγες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

ΦΩΤΟ: PACIFIC PRESS/ D.BOZZI

ΦΩΤΟ: PACIFIC PRESS/ D.BOZZI

«Με τη χρήση της ηλεκτρονικής γλωσσικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας OLS (Online Linguistic Support), στην οποία θα έχουν πρόσβαση από τα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλες συσκευές, οι 953 πρόσφυγες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 12 γλωσσών και να δηλώσουν την επιλογή τους, έτσι ώστε στη συνέχεια να εκπαιδευτούν και να εξασκηθούν πραγματοποιώντας σχετικά τεστ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα Κυριακίδου από το γραφείο Erasmus.

Οι γλώσσες μεταξύ των οποίων μπορούν να διαλέξουν οι πρόσφυγες είναι: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Πορτογαλικά και Σουηδικά.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έλαβε επίσης 39 άδειες για να προετοιμάσει αντίστοιχο αριθμό «χειριστών», δηλαδή εθελοντών οι οποίοι θα βρίσκονται στους καταυλισμούς των προσφύγων και θα βοηθούν επιτόπου όσους χρειάζονται επιπλέον βοήθεια στη χρήση της πλατφόρμας.

«Η άδεια για τη χρήση της πλατφόρμας ισχύει για ένα έτος, με απεριόριστο χρόνο πρόσβασης και σ΄ αυτό το διάστημα, θα μπορούν να δίνουν διάφορα τεστ, προκειμένου να γίνει η κατάταξή τους όσον αφορά την επάρκεια της γλώσσας που θα επιλέξουν» διευκρίνισε η κ. Κυριακίδου.