Δολοφονία Γραικού: Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος

Τη δική του εκδοχή έδωσε στην ανακρίτρια για το έγκλημα που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού.

Η απολογία του φερόμενου ως δολοφόνου για τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016 κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες.

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια: «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια, όπως αναφέρει το Star, δεν έλεγε την αλήθεια.

Όταν συνελήφθη υποστήριξε στις αρχές: «Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια».

Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

Την ίδια στιγμή, τα αδέρφια του θύματος ζητούσαν να δουν από κοντά τον άνθρωπο που ομολόγησε τον φόνο. Προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό Οι δυο αδερφές του δεν άντεξαν και λιποθύμησαν. Τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια .ΟΙ αστυνομικοί για να αποφύγουν μεγαλύτερα επεισόδια έβαλαν και έβγαλαν τον κατηγορούμενο από την πίσω πόρτα. Στο κτίριο είχε δοθεί εντολή να μην μπει κανείς.

«Έχασα αυτόν, έχασα τα πάντα κάτω από τα πόδια μου. Να τον δω μπροστά μου να τον καθαρίσω εγώ με τα ίδια μου τα χέρια, αυτό θέλω» λέει η αδελφή του θύματος.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του άτυχου επιχειρηματία ετοιμάζουν αγωγές και έχουν αναθέσει στον Αλέξη Κούγια να κινηθεί νομικά εναντίον όσων άφησαν υπονοούμενα για την οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια.