Δωρεάν ομαδικές βίντεο-κλήσεις από το Skype

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι ομαδικές βίντεο-συνομιλίες μέσω Skype θα γίνονται δωρεάν από τις πλατφόρμες με λειτουργικό σύστημα Windows, λειτουργικό Mac και κονσόλες Xbox One.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία μέσω ενός blog post ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα δωρεάν βίντεο-κλήσεων μέσω Skype θα γίνει εφικτή και για άλλες πλατφόρμες στο κοντινό μέλλον.

Σαν «άλλες πλατφόρμες» θα πρέπει να θεωρούνται τα Windows RT, τα Windows Phone ή ακόμη και συσκευές όπως τα Android tablets.

Η ομαδικές βίντεο-συνομιλίες θα μπορούν να διεξάγονται μεταξύ 3 και 10 ατόμων, ανάλογα με τη συσκευή, ενώ για την καλύτερη δυνατή ποιότητα η Microsoft προτείνει τη χρήση από έως και πέντε άτομα.

Επιπλέον, για χρήση μέσω του Xbox One θα πρέπει ο χρήστης να είναι Xbox Live Gold μέλος.

Μέχρι πρότινος για την πραγματοποίηση ομαδικών κλήσεων απαιτούνταν η ύπαρξη λογαριασμού Premium στο Skype. 

Για πολλούς η κίνηση αυτή της Microsoft εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσαρμογής της στις συνθήκες του έντονου ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι εταιρείες του χώρου προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και software προϊόντα δωρεάν, ενώ τα κέρδη έρχονται από την online διαφήμιση ή την πώληση πιο εξειδικευμένων εργαλείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Google η οποία προσέφερε επί μακρόν δωρεάν ομαδικές βίντεο-κλήσεις μέσω του Hangouts, σαν μέρος της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Google+.

Η κίνηση της Microsoft που αφορά το Skype ήρθε να προστεθεί σε ανάλογες κινήσεις που έγιναν νωρίτερα, μέσα στον Απρίλιο, και αφορούσαν τη δωρεάν έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone αλλά και το «άνοιγμα» πολλών εργαλείων λογισμικού για developers.