Δωρεάν προληπτική υποβολή σε τεστ Covid-19 για τους εργαζομένους του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ξεκίνησε εχθές το πρωί, με τους πρώτους 62, η δωρεάν προληπτική υποβολή σε τεστ για Covid-19 των συνολικά 150 εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ θα ακολουθήσουν στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στα Μικροέργα, στο Μικροσυνεργείο, οι Ηλεκτρολόγοι, η Υπηρεσία Πρασίνου, τα ΚΕΠ, η Τεχνική Υπηρεσία και εργαζόμενοι στα δημοτικά κτίρια.

Έχει ήδη προηγηθεί η υποβολή σε τεστ για Covid-19 του συνόλου των εργαζόμενων σε όλους τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, πριν την έναρξη της λειτουργίας τους για τη νέα σχολική περίοδο, ώστε παιδιά και προσωπικό να μπουν με ασφάλεια στις τάξεις, αλλά και του συνόλου των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.Φ.Η. του δήμου.

Πρόκειται για τη σταδιακή υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που δρομολογήθηκε πριν από μήνες, μετά από εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, με στόχο την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, με το συνολικό κόστος να καλύπτεται καθ’ ολοκληρίαν από το δημοτικό ταμείο. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «μετά από συντονισμένες πρωτοβουλίες εξασφαλίσαμε την καλύτερη και ανταγωνιστικότερη τιμή ανά τεστ».   

Όπως συγκεκριμένα σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης «με συναίσθημα ευθύνης απέναντι  στους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες του δήμου μας, με πρωτοβουλία και απόφαση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο δήμος μας, με δικά του έξοδα, αποφάσισε να καλύψει με προληπτικά τεστ για την ανίχνευση του Covid-19, τους εργαζόμενους του δήμου».

Παράλληλα, με επιστολή που απέστειλε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επανέφερε την πρότασή του για την ένταξη των δημοτικών πολυϊατρείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο δίκτυο κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ «προκειμένου να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας». 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «συγκεκριμένα, επανειλημμένα έχουμε προτείνει τη φιλοξενία μονάδων του ΕΟΔΥ στις δομές των δημοτικών πολυϊατρείων των Δημοτικών Ενοτήτων των Συκεών, της Νεάπολης και των Πεύκων για την πραγματοποίηση των ειδικών τεστ μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του κορωνοϊού, καθώς και ελέγχου αντισωμάτων. (….) Μάλιστα, η πρότασή μου αυτή έγινε αποδεκτή την 7η Μαΐου όπως ενημερώθηκα σχετικά, κατόπιν τηλεφωνήματος που δέχτηκα ο ίδιος από τον αρμόδιο ιατρό του ΕΟΔΥ. Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας μας με τον Οργανισμό σας δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση για την υλοποίηση της πρότασής μας προκειμένου να προβούμε και εμείς από την πλευρά μας στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των συμπολιτών μας».