Δύσκολη η συμβίωση Μπουτάρη και Κόλλια-Τσαρουχά

H σχέση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης και του δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς έχουν ήδη ανταλλάξει δημοσίως βολές λόγω της γνωστής θέσης του Γιάννη Μπουτάρη για κατάργηση του υπουργείου και της διάθεσης της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά να μην αφήσει κάτω το γάντι.

 

Χθες τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η πρώτη τους συνάντηση, καθώς ο κ. Μπουτάρης ακύρωσε νωρίς το πρωί την προγραμματισμένη για τις 11.30 επίσκεψή του στο Διοικητήριο. Πολλοί έσπευσαν να διαγνώσουν πίσω από την ακύρωση την πρόθεση του δημάρχου να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση σε ηλεκτρισμένο κλίμα. Και αυτό καθώς λίγες ώρες πριν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει για την επίσκεψή του στην κ. Κόλλια: «Μόλις τη δω, θα της πω καλορίζικη στο ΥΜΑΘ και με το καλό να μας φύγετε», διατυπώνοντας για άλλη μια φορά τη θέση του περί κατάργησης του υπουργείου. Ωστόσο, όπως έγινε στη συνέχεια γνωστό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέβαλε την επίσκεψή του στην υφυπουργό καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας απεβίωσε η αδερφή της μητέρας του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Ωστόσο και αυτή η δήλωση του κ. Μπουτάρη δεν έμεινε αναπάντητη από την κ. Κόλλια, η οποία δεν κρύβει την ενόχλησή της. Σε ανακοίνωσή της τονίζεται πως «αυτές τις ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη κρισιμότατες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας μας. Το τελευταίο λοιπόν πράγμα που με απασχολεί είναι τα ευφυολογήματα του αγαπητού δημάρχου Θεσσαλονίκης με τα οποία στρέφεται συνεχώς κατά του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης». «Είμαι υποχρεωμένη όμως να του υπενθυμίσω», συμπληρώνει, «ότι η Μακεδονία και η Θράκη εκτείνονται από τη Φλώρινα ως τον Έβρο και δεν εξαντλούνται στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία του, μια επιλογή που έχει την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αποτελεί ξεκάθαρη ανάγκη του τόπου». Αναφορικά με τη συνάντηση η υφυπουργός σημείωσε πως ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε καλοδεχούμενος στο υπουργείο. «Ως υφυπουργός της κυβέρνησης έχω ως προτεραιότητα πολύ πιο σημαντικά καθήκοντα από το να απαντώ σε άκαιρες επιθέσεις. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε, δεν θα επανέλθω επί του θέματος», κατέληξε.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία