Έχει «κολλήσει» η ζυγαριά;

kopela-fagito-diatrofi-diaita-frouta

Όταν ξεκινάμε μια δίαιτα ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διατροφική ρουτίνα, η οποία μας βοηθάει να χάσουμε κιλά. Όσο όμως ο οργανισμός συνηθίζει αυτή τη ‘ρουτίνα’ πρέπει είτε να καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες και να κάψουμε επιπλέον θερμίδες είτε να εντάξουμε στη διατροφή μας τροφές που θα μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά. Ανακαλύψτε τροφές που ενισχύουν την προσπάθειά σας για απώλεια του περιττού βάρους:

Κεράσια/ Χουρμάς

Σύμφωνα με έρευνες, όταν καταναλώνουμε τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε κιλά, όπως οι χουρμάδες και τα κεράσια, μειώνουμε τα τσιμπολογήματα και πεινάμε λιγότερο. Επιλέξτε για δεκατιανό ή απογευματινό σνακ, γευστικά φρούτα που μπορούν να αντικαταστήσουν και το γλυκό.

Αυγά, κοτόπουλο, γιαούρτι, αμύγδαλα

Μια δίαιτα με τροφές που περιέχουν πρωτείνες ενισχύει τον μεταβολισμό και μειώνει το λίπος, με αποτέλεσμα να χάνετε κιλά πιο εύκολα χωρίς να πεινάτε. Τα αυγά, το κοτόπουλο, το γιαούρτι και τα αμύγδαλα είναι ιδανικά για κάθε δίαιτα αλλά και για όσους γυμνάζονται καθημερινά.

Μήλα, μπρόκολο, αγκινάρα, μούρα

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όχι μόνο μας χορταίνουν αλλά δημιουργούν και μια αίσθηση πληρότητας, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 90% νερό και ελάχιστες θερμίδες, για αυτό είναι ιδανικό για σνακ πριν το φαγητό, αφού σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που θα καταναλώσετε στο γεύμα σας.

Πηγή: Καθημερινή