Εδώ παπάς, εκεί παπάς που είναι ο φοροφυγάς;

Μέχρι χθες κυβερνητικά στελέχη υπόσχονταν ότι η χώρα θα επανατρίσει ένα δισ. ευρώ από τα χρήματα που φυγαδεύθηκαν στο εξωτερικό κυρίως από πάμπλουτους φοροφυγάδες. Στη σκέψη μας ήρθαν οι καταλήξεις σκανδάλων όπως η λίστα Λαγκάρντ και άλλα σκάνδαλα όπως η Energa, τα διόδια, και σκεφτήκαμε ότι κάποιοι κυβερνητικοί που δείχνουν τόσο υπερβάλλοντα ζήλο να κάνουν αυτό που τους ζήτησε ο λαός πρέπει να προσέξουν μη σκίσουν κανένα καλτσόν!

 

Ο λαός δεν θέλει πελατειακές σχέσεις, θέλει αξιοκρατία. Δεν θέλει πλούσιους μπαταχτσήδες και εκείνος να πληρώνει. Θέλει εκείνοι να πληρώνουν και μάλιστα αναδρομικά για όσα του άρπαξαν τόσα και τόσα χρόνια. 

 

Η κυβέρνηση βλέπει κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Μόλις χθες ακούσαμε από τον γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κορωνάκη ότι η κυβέρνηση πράττει με σεβασμό τη λαϊκή βούληση.

 

Κατα τον κ. Κορωνάκη εξ όσων καταλάβαμε είναι να υπάρξει συμφωνία με τους κερδοσκόπους και με τους «θεσμούς» που τους εκπροσωπούν μέχρι τον Ιούνιο, νέο μνημόνιο δηλαδή όπως λέει ο αρχιτέκτοντας του χαρατσιού για τα ακίνητα και πρωταγωνιστής σε άπειρα σκάνδαλα που ακόμη παραμένουν στο σκοτάδι, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.  

 

Ο λαός δεν ήθελε διάλογο με τους κερδοσκόπους. Θέλει την τιμωρία τους.  

 

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση διατηρεί στη θέση τους ανθρώπουτς-κλειδιά για την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής ικαταστροφής του πληθυσμού στην Ελλάδα και της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους. Συνιστά υπομονή και ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς μέχρι να πάρει την εξουσία. 

 

Τότε γιατί τους ψήφισε ο λαός, αναρωτιόμαστε, αν είναι να τους κοροϊδεύουν κι εκείνοι;

 

Μέχρι χθες, ο Δημήτρης Μάρδας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπολόγιζε σε ένα δισ. ευρώ τα ανακτημένα έσοδα από χρήματα που έκαναν φτερά στο εξωτερικό από τους έχοντες στη διάρκεια της Κρίσης. 

 

Περιμέναμε σήμερα να ακούσουμε ονόματα, τί έφαγαν, τί έκλεψαν, πότε θα αρχίσει η δικαστική δίωξή τους, πολλά περιμέναμε!

 

Αντ’ αυτού, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης μίλησε για μπάχαλο μεταξύ των φορέων που υποτίθεται ότι καταπολεμούν τη διαφθορά, λόγω προβλημάτων σε εφορίες και ΣΔΟΕ. 

 

«Κάποιοι δήλωναν 20-25.000 το χρόνο, δικαιολογούσαν συνολικά 250.000 ευρώ εισόδημα και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις», είπε ο υπουργός. Ποιοι κάποιοι; Δεν απάντησε μέχρι στιγμής. 

 

Οι έλεγχοι γίνονται με πλήρη αναφορά προς την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας καταρχήν. Δηλαδή, γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με τους προφανείς ενόχους.

 

Πώς είναι δυνατόν στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής να είσαι Αριστερός και έχεις σύμμαχο για την έρευνα όχι τον πολίτη που δεινοπάθησε αλλά τον κυριότερο φοροδιαφεύγοντα και ρυθμιστή της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, δηλαδή την τραπεζοκρατία, είναι κάτι που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. 

 

Επιπλέον, η έρευνα γίνεται σε στοιχεία που λήφθηκαν το 2010 και νωρίτερα και δεν επικαιροποιήθηκαν για ευνόητους λόγους αφού στην εξουσία ήταν τα ολότελα διεφθαρμένα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

 

Η έρευνα έγινε οριζοντίως σε όσους διέθεταν καταθέσεις με χρήματα άνω των 200.000 ευρώ. Μπορεί μάλιστα να έγιναν έρευνες σε πλούσιους που δεν φοβούνταν να δηλώσουν στην εφορία τα εισοδήματά τους. Οσοι δήλωναν χαμηλά εισοδήματα κι ας ήταν γνωστό τοις πάσι ποιοι είναι και τι κερδίζουν και τί ξοδεύουν απλά παραμένουν αόρατοι για τους μηχανισμούς δίωξης του οικονομικού εγκλήματος. 

 

Ολα αυτά είναι λογικά από τη στιγμή που οι πελατειακές σχέσεις υπερίσχυσαν και υπερισχύουν της αξιοκρατίας σε τόσο σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς που υποτίθεται ότι κυνηγάνε όσους διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού. Η μία διαστρέβλωση όμως φέρνει την άλλη και η λαμογιά υπερισχύει της τιμιότητας με αποτέλεσμα ο φαύλος κύκλος των σκανδάλων να συνεχίζεται. 

 

Ακόμη και στην έρευνα για τα χρήματα που δεν δηλώθηκαν πουθενά και έκαναν φτερά η κυβέρνηση δείχνει να κάνει πολύ λιγότερα από όσα προσδοκούσαν τα ίδια τα στελέχη της. 

 

Ειναι μια μακρά διαδικασία, κάντε υπομονή, μας λένε οι κυβερνώντες. Την ίδια ώρα το πάρτι της διασπάθισης δημοσίου χρήματοις συνεχίζεται με τα ροζ και κίτρινα παιδιά να προστίθενται στα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά που μεσουρανούν σε δημόσιες θέσεις με έξοδα του ελληνικού λαού. 

 

Κι εμείς οι δανειολήπτες, οι τόσο κακοί δανειολήπτες που οι τραπεζίτες μας κατηγορούνε ότι εμείς φταίμε για την κρίση στην Ελλάδα και όχι εκείνοι και οι φίλοι τους στη διεφθαρμένη πολιτική σκηνή και στην ψευτοεπιχειρηματικότητα, παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές κι ας είχαμε βγάλει ανάσα ανακούφισης όταν ακούσαμε το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. 

 

Η ελπίδα και η ανακούφιση έχουν δώσει την θέση τους ξανά στην ανυπομονησία για ένα κόμμα που εκλέχθηκε πανηγυρικά στην εξουσία σε ένα αποτέλεσμα που αν μη τι άλλο κατέδειξε ότι όταν χρειάζεται ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος και αντί αυτό να προστατεύσει τα συμφέροντά του να διαλέγεται με τους εκμεταλλευτές του για τα νέα μέτρα που θα υποχρεωθεί να του επιβάλλει «λογω των συμφωνιών με τους δανειστές μας κλπ.κλπ.». 

 

Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση σε ένα ερώτημα μήπως και βρούμε απάντηση κάτποτε και για τα άλλα σχετικά με το ποιος πληρώνει και ποιος είναι μπαταχτσής σε αυτό τον ευλογημένο τόπο! Τί θα γίνει με τους μόνιμους φοροφυγάδες ή καλύτερα φοροαπαλλαχθέντες;

 

Την Εκκλησία, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες; Μήπως είναι πιο φτωχοί από την υπερήλικη αγρότισσα με την πενιχρή σύνταξη που της έκοψε ο ντν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας; Πότε επιτέλους θα υπάρξει δικαιοσύνη και τιμιότητα σε αυτή τη χώρα; 

 

Ενα απλό ερώτημα κάνουμε και μάλιστα σε έναν κυβερνών κόμμα που αποκαλείται από τους συντρόφους Αριστερό και από ένα μικρότερο κόμμα που υποτίθεται ότι βάζει πάνω από όλα τον ελληνικό λαό και την πατρίδα…

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr