Εφετείο στον Μαζιώτη: Ισόβια και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη

maziotis

Ισόβια και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη ήταν η ποινή που επέβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στον Νίκο Μαζιώτη για τη δεύτερη υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Το εδώλιο μοιράζονταν με τον Ν.Μαζιωτη ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε συνολική κάθειρξη 34 ετών(εκτιτέα ποινή τα 25 χρόνια ).

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

Αντικείμενο της δίκης ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη ότι διέπραξε το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής (10 Απριλίου 2014), της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα.

Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι, στις 16 Ιουλίου 2014), οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο indymedia, ο Ν.Μαζιώτης δηλώνει «ισόβια στρατευμένος στον αγώνα για την Επανάσταση, για την ανατροπή του Κεφαλαίου και του Κράτους. Για τον αγώνα αυτό δίνω πρόθυμα και τη ζωή μου».

Αναφερόμενος στην απόφαση της έδρας της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα ο ίδιος αναφέρει ότι «ήταν κάτι που το περίμενα» και προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή σκοπό έχει να τρομοκρατήσει όχι εμένα -γιατί ξέρουν ότι ποτέ δεν θα με λυγίσουν- αλλά αυτούς που θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου και τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια».