Εφορία: Πρέπει να υποβληθούν 1,7 εκατ. δηλώσεις μέσα σε 4 ημέρες

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις «αντοχές» του θα δοκιμάσει το σύστημα τις επόμενες ημέρες, καθώς για να δεχθεί εμπρόθεσμα όλες τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 1.700.000 δηλώσεις μέχρι την Πέμπτη (425.000 ανά ημέρα.)
Σε αυτό το νούμερο πρέπει να προστεθούν και άλλες 160.000 δηλώσεις νομικών προσώπων, αφού μέχρι την Κυριακή είχαν υποβληθεί μόλις 80.000 δηλώσεις από τις 240.000 που είναι περίπου το σύνολο των δηλώσεων που αναμένει η Γ.Γ.Δ.Ε..
Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας η υποβολή εμπροθέσμως του συνόλου των δηλώσεων, είναι γεγονός που φαντάζει σχεδόν αδύνατο να συμβεί.
Ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών ζητά από το υπουργείο Οικονομικών παράταση καθώς είναι αδύνατον να βγει αυτός ο όγκος δουλειάς μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια.
Ενδεικτικό της προσπάθειας του κλάδου είναι ότι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (25-26 Ιουνίου), υποβλήθηκαν πάνω από 126.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, ενώ την Παρασκευή 24 Ιουνίου είχαν υποβληθεί 137.833 δηλώσεις. Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες το υπουργείο να προχωρήσει σε άτυπη παράταση τόσο του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων όσο και αυτών για τις επιχειρήσεις.