Εγκαίνια για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το νέο του «πρόσωπο» συστήνει στους Θεσσαλονικείς ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, όπως διαμορφώθηκε μετά τις εργασίες ανάπλασης στο τμήμα από την οδό Μακένζι Κινγκ έως την Τσιμισκή, καθώς και στους κάθετους άξονες Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου.

Σήμερα έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του έργου με χάπενιγκ, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και πολλή μουσική για τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της πόλης, την ώρα που η διοίκηση του Δήμου αναζητά τρόπους να χρηματοδοτηθεί και η συνέχεια της πεζοδρόμησης, στο κομμάτι από την Τσιμισκή έως και την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης.

Στον αναπλασμένο χώρο βρέθηκαν το πρωί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς και Πέτρος Λεκάκης, ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος. Απουσίαζε, λόγω ασθένειας, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πεζόδρομος παραδόθηκε σε χρήση τον περασμένο Ιούλιο, ενώ η μελέτη στην οποία στηρίχτηκε η ανάπλαση προέκυψε ως συνέχεια και εξέλιξη της πρότασης που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον σχετικό πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Το έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 2,18 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο διαμορφώθηκε στα 1,18 εκατομμύρια, έπειτα από έκπτωση που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και χρηματοδοτήθηκαν μέσω ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).