Εγκρίθηκε στις Επιτροπές το κατεπείγον του πολυνομοσχεδίου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Αποδέχθηκαν οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής την πρόταση της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επικαλέσθηκε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης, καθώς επίκειται συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Με την πρόταση συμφώνησαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑΝεκτάριος Σαντορινιός και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος. «Ο κόσμος ξέρει ότι κάναμε σοβαρή διαπραγμάτευση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας.

«Οι τοίχοι αυτοί έχουν βαρεθεί να ακούν αυτήν την κοινότυπη δικαιολογία, την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, μετήλθαμε και εμείς πολλές φορές», επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας λέγοντας ότι «εν γνώσει των κοινών μας σφαλμάτων δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε με αυτόν τον τρόπο». Ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε πως ούτε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι με την διαδικασία.
«Κατεπείγον είναι για όσους θέλουν να έχουν νταβατζήδες, για τους άλλους είναι μία κανονική συζήτηση», δήλωσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο εισηγητής τουΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε να έρθουν τρεις – τέσσερις εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Με την πρόταση συμφώνησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός. «Στο βαθμό που υπάρχει σύμφωνη γνώμη των κομμάτων, η τυπική προσήλωση στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του Κανονισμού είναι σφάλμα», συμφώνησε ο κ. Δένδιας.

«Το περίεργο θα ήταν να το φέρνατε με κανονική διαδικασία. Το έχουμε συνηθίσει, ή ΠΝΠ ή κατεπείγον νομοθετείτε», είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τη διαδικασία με την πρόσκληση κάποιων φορέων.

Ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε: «Έχουν χάσει την σημασία τους οι λέξεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε με έκτακτες διαδικασίες 20% και είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο και εσείς φτάσατε στο 70% και ο κυνισμός είναι αδιανόητος. Δεν μπορείτε να είστε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση»

Πηγή: Ναυτεμπορική