“Εγώ δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν”

άρθρο του Χαράλαμπου Περβανά*

Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο περισσότερο τα κόμματα δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν, κάποια στιγμή τα προσωπεία πέφτουν και η πραγματικότητα αποκαλύπτεται με τον χειρότερο τρόπο. Τα κόμματα και οι υποψήφιοι νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και το συμφέρον τους. Κάθε υποψήφιος δίνει πραγματική μάχη για να εκλεγεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα των κύκλων που τον υποστηρίζουν ή τον ελέγχουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε υποψήφιους να ξοδεύουν δυσανάλογα μεγάλα ποσά, που η βουλευτική αποζημίωση ποτέ δεν πρόκειται να καλύψει. Τι οφέλη άραγε προσδοκούν από την βουλευτική έδρα, πέρα από την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους; Ποια είναι τα σκοτεινά συμφέροντα που υπηρετούν;

Ο λαός παραμένει ευκολόπιστος και πάντα προδομένος. Οι επαγγελματίες πολιτικοί τον εξαπατούν διαρκώς και ποτέ δεν δίνουν λύση στα προβλήματά του. Αυτό πρέπει να αλλάξει και επιτέλους ας αναλογιστεί και ο ίδιος ο ψηφοφόρος τις ευθύνες του. Ψήφισε “τα λεφτά υπάρχουν”, τα “Ζάππεια” και το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει ξανά τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν με ψέματα τα προηγούμενα χρόνια (Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Βαρουφάκης, Βελόπουλος κλπ). Η αλλαγή θα ξεκινήσει όταν ο καθένας από εμάς πάρει την δύσκολη απόφαση, γυρίσει την πλάτη του στα συστηματικά κόμματα και βροντοφωνάξει: “Εγώ δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν”!

  • Ο Χαράλαμπος Περβανάς είναι πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών.