«Εικονική η λειτουργία του ΠΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη»

Ως εικονική χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το ΠΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με 124 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, έναντι 390 που διέθετε ο ΕΟΠΥΥ.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΘ, το ΠΕΔΥ λειτουργεί με 25 παθολόγους έναντι 95 που είχε ο ΕΟΠΥΥ, 11 καρδιολόγους (51 ο ΕΟΠΥΥ), 7 ορθοπεδικούς (44 ο ΕΟΠΥΥ), 3 ουρολόγους (20 ο ΕΟΠΥΥ)\ 6 γυναικολόγους (32 ο ΕΟΠΥΥ), 12 οφθαλμίατρους (33 ο ΕΟΠΥΥ), 8 νευρολόγους (22 ο ΕΟΠΥΥ), 4 ψυχίατρους (15 ο ΕΟΠΥΥ), 19 χειρουργούς (29 ο ΕΟΠΥΥ), 9 δερματολόγους (12 ο ΕΟΠΥΥ), 13 πνευμονολόγους (21 ο ΕΟΠΥΥ) και 7 ωτορινολαρυγγολόγους (17 ο ΕΟΠΥΥ).

«Το Υπουργείο Υγείας αφού οδήγησε σε εκβιαστική αυτοαπόλυση του μισούς υπηρετούντες ιατρούς των δημοσίων δομών, αντί να τις ενδυναμώσει με προσωπικό και εξοπλισμό, απαντώντας σε μνημονιακές υποχρεώσεις για απολύσεις, ξεκινά τη νέα αυτή μεταρρύθμιση με τεράστια ελλείμματα προσωπικού. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η υποτιθέμενη έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ είναι στον αέρα, αποδεικνύοντας το βάσιμο των παρατηρήσεων του ΙΣΘ και την προχειρότητα των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας» αναφέρουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης και Νίκος Νίτσας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ