Είναι γεγονός η δημιουργία Τράπεζας Θεμάτων Φυσικής Α’ Λυκείου από την Ε.Ε.Φ.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με ευαισθησία προς τους μαθητές και ευθύνη προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αναρτά από σήμερα 19/05/2014 ενδεικτικές ερωτήσεις και ασκήσεις Φυσικής Α’ Λυκείου για τις προαγωγικές εξετάσεις Ιουνίου.

 

Τα θέματα αυτά διαμορφώθηκαν μετά από κοπιώδη προσπάθεια και ομαδική συνεργασία μελών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχουν συγγραφεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το Ι.Ε.Π., καλύπτουν όλη την εξεταστέα ύλη, αφορούν και τα τέσσερα θέματα και είναι ταξινομημένα ανά θέμα. Το σύνολο των ερωτήσεων και ασκήσεων που, σε αρχικό στάδιο, προσφέρονται στην προσπάθεια στήριξης και καλής προετοιμασίας των μαθητών ξεπερνούν τις 300.

 

Στόχοι της Ε.Ε.Φ. για το επόμενο χρονικό διάστημα, έως το Φθινόπωρο του 2014, είναι: η ανάρτηση του υλικού της Τράπεζας Θεμάτων Φυσικής της Ένωσης σε διαδραστική πλατφόρμα, έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης της εφαρμογής να μπορεί να αξιοποιεί όσο πληρέστερα γίνεται το εκπαιδευτικό μας υλικό και, επίσης, η επέκταση και ο εμπλουτισμός της Τράπεζας ώστε να καλυφθεί το σύνολο της φυσικής που διδάσκεται στο Λύκειο.

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα μέλη της που εμπλέκονται με τη διδασκαλία της φυσικής στην εκπαίδευση να εμπλουτίσουν, να βελτιώσουν, να ανανεώσουν και να επικαιροποιήσουν αυτό το αρχικό υλικό, στέλνοντας ερωτήσεις ή ασκήσεις ή οποιαδήποτε άλλη πρωτοπόρα πρόταση. Για τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις που θα αναρτώνται θα γίνεται αναφορά του ονόματος των δημιουργών τους. Επίσης, θα γίνεται αναφορά του ονόματος όσων συναδέλφων στείλουν πρότασή τους.

 

Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων σας…τώρα ξεκινάμε!

 

Πρέπει να τονιστεί ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, μέσα από τη μακρόχρονη επιστημονική και παιδαγωγική της συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και εκπαιδευτικών της χώρας μας και λειτουργεί καινοτομικά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα . Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών μέσα από διεξοδική επεξεργασία και συζήτηση έχει διαμορφωμένες απόψεις για τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει μια τράπεζα θεμάτων. Ως επιστημονικός σύλλογος εγνωσμένου κύρους θεωρούμε αυτονόητο και απαραίτητο πρωτίστως για το βέλτιστο παιδαγωγικό όφελος των μαθητών μας το να κατατεθούν και να ληφθούν υπόψη οι απόψεις μας.

 

Τα links για να μπορέσει κάποιος να δει / κατεβάσει τις εκφωνήσεις των

θεμάτων είναι: http://www.examsedu.gr/downloads/themataFisikis_ThemaA.pdf http://www.examsedu.gr/downloads/themataFisikis_ThemaB.pdf http://www.examsedu.gr/downloads/themataFisikis_ThemaC.pdf http://www.examsedu.gr/downloads/themataFisikis_ThemaD.pdf Σύντομα θα αναρτηθούν και λύσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Ε.Ε.Φ.:

ΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΛ:6930852051 MAIL: nikmichas@windowslive.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Α’, Β’, Γ’ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Δ’ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, ΒΑΒΑΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΛΑΤΑ ΒΙΒΗ, ΣΑΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, ΒΑΒΑΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΖΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΥΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΙΓΚΜΠΑΣΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΠΛΑΤΑ ΒΙΒΗ, ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΒΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ, ΣΚΟΡΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ