Εκ νέου υποψήφιος ο Θεοδόσης Μπακογλίδης για την Καλαμαριά

Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, ειδικότερα από την οδό Χιλής έως την Μιαούλη, διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυση του ψηφιακού προσώπου του δήμου (με εξυπηρέτηση των πολιτών αρχικά από τέσσερα κέντρα εξυπηρέτησης), είναι οι πρωταρχικοί στόχοι του επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά» και νυν δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη ο οποίος χθες ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για το δήμο, καθώς και 49 ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

«Ο Δήμος Καλαμαριάς δεν αποτελεί για μένα πεδίο πολιτικής δοκιμής για μια επόμενη φάση. Δεν είμαι εδώ περαστικός», τόνισε. Όπως είπε στη θητεία του ολοκληρώθηκε το 60-70% του προγράμματος που είχε σχεδιαστεί το 2010, και δρομολογήθηκαν έργα όπως η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων, η ανάπλαση της Κομνηνών και της Μεταμορφώσεως το νέο πολιτιστικό κέντρο στον Άγιο Ιωάννη και η διέλευση του Μετρό από την Καλαμαριά. Ειδικά για το τελευταίο τόνισε πως μέσα στον Απρίλη -Μάη θα εγκατασταθεί εργολάβος στο σταθμό της Νέας Κρήνης και της Μίκρας.

Από την Μίκρα μάλιστα θα ξεκινήσει η επέκταση για να συναντήσει τη βασική γραμμή στην Πατρικίου. Ήδη οι πρόδρομες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, χωροθετήθηκαν οι πέντε σταθμοί, ενώ το μόνο “αγκάθι” φαίνεται είναι ο σταθμός που σχεδιάστηκε να γίνει στη συμβολή των οδών Αιγαίου και Μεταμορφώσεως «για τον οποίο δεν συμφωνούμε» όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς. Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του Μετρό είπε πως «πρέπει όλοι οι φορείς στηρίξουν το συγκεκριμένο έργο».

«Σε μία περίοδο που η συρρίκνωση των τακτικών μας πόρων ακουμπά το 60% των προηγούμενων ετών, εκμεταλλευτήκαμε ευρωπαϊκά κονδύλια, για να προχωρήσουμε έργα που θα αλλάξουν το μέλλον της πόλης», ανέφερε ο κ. Μπακογλίδης ενώ τάχθηκε υπέρ της «Κίνησης των 5 Δημάρχων». «Κάποιο συνάδελφοι μου άνοιξαν διάλογο για την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς κόμματα και αυτό είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο», σχολίασε ο δήμαρχος που στις προηγούμενες εκλογές είχε την επίσημη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, και συμπλήρωσε: «γνωρίζω καλά ότι το χρίσμα το δίνει η κοινωνία.

Όποιοι πολίτες, πολιτικά ρεύματα, συμφωνούν με τις προγραμματικές μας θέσεις και με τον ιδεολογικό προσανατολισμό μας, τους καλούμε να συστρατευθούν μαζί μας σε έναν αγώνα ισότητας και δημοκρατικής διακυβέρνησης για την Καλαμαριά».

Ήδη, όπως ανέφερε, θα έχει τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία που δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει υποψήφιο στην Καλαμαριά ο κ. Μπακογλίδης είπε: «δεν θα μιλήσω με κόμματα για χρίσματα και στηρίξεις όμως είμαι πρόθυμος να κάνω συνεργασίες με άτομα που συμφωνούν με την ιδεολογία μας και το πρόγραμμά μας».

Στα πρώτα ονόματα που μπήκαν στο συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλαμαριά» βρίσκονται περί τους 15 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι.
Να υπενθυμίσουμε ότι την υποψηφιότητά τους για τον ίδιο δήμο έχουν ανακοινώσει οι: Βικέντιος Αντωνάκης (ΚΚΕ), Μιχάλης Παναγιωτίδης (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς), Μανώλης Λαμτζίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Στέλιος Μαντζαρίδης (δημοτικός σύμβουλος) και Αμαλία Πασαλίδου (πρώην αντιδήμαρχος Τομέα Εργων Συντήρησης και Σημάνσεων – 2006).

 

Πηγή: Τύπος της Θεσσαλονίκης