Εκατομμύρια πιστοί σε πάρκο στη Μανίλα για να ακούσουν τον Πάπα

Εκατομμύρια άτομα συγκεντρώθηκαν σε πάρκο στην Μανίλα για την θεία λειτουργία που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέπτεται τις Φιλιππίνες. Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να μάθει να θρηνεί» για τους κινδύνους των φτωχών, πεινασμένων, άστεγων και κακοποιημένων παιδιών.

Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι περίπου 6 εκατομμύρια άτομα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ρίτσαλ στη Μανίλα και στη γύρω περιοχή για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, με την οποία κλείνει η επίσκεψη του Πάπα στις Φιλιππίνες. 

Ο 78χρονος Πάπας οδηγήθηκε με το «παπικό όχημα» στο πάρκο, όπου ενθουσιασμένοι τον περίμεναν οι κάτοικοι της Μανίλα. 

Ορισμένοι από τους πιστούς περίμεναν έξω από το πάρκο όλη τη νύχτα, για να ανοίξουν οι πύλες. Οι πύλες άνοιξαν εννέα ώρες πριν από την έναρξη της θείας λειτουργίας, η οποία αναμενόταν να διαρκέσει τρεις ώρες.

Σταμάτησε αρκετές φορές για να φιλήσει παιδιά και να ευλογήσει θρησκευτικά αγάλματα.

Στο κήρυγμά του, ο Πάπας κάλεσε τους Φιλιππινέζους να εμποδίσουν «τις κοινωνικές δομές που διαιωνίζουν τη φτώχεια, την άγνοια και τη διαφθορά», ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών του με τον πρόεδρο της χώρας Μπενίνιο Ακουίνο.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίδρασή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξουν τον πληθυσμό, λέγοντας ότι η οικογένεια κινδυνεύει από «ύπουλες επιθέσεις και προγράμματα που έρχονται σε αντίθεση με όλα όσα θεωρούμε αληθινά και ιερά».