Εκδήλωση “Επιχειρώ Οικολογικά” για επαγγελματίες του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Επιχειρώ Οικολογικά» στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθελοντές για το Περιβάλλον».

 

Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες καταστημάτων του Δήμου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα αειφόρου διαχείρισης, εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, και περιορισμού απορριμμάτων στις επιχειρήσεις τους.

 

Στην εκδήλωση οι ιδιόκτητες των καταστημάτων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με έξυπνες και απλές πρακτικές εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, καθώς και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων τους.

Επιπλέον, με το πέρας των παρουσιάσεων οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον και δέσμευση για την εφαρμογή κάποιων από αυτές τις πρακτικές στα καταστήματά τους.

 
Ως απόδειξη συμμετοχής θα αποδοθεί στους καταστηματάρχες αυτούς ένα διακριτικό σήμα, το οποίο θα είναι αυτοκόλλητο και θα τοποθετείται στα καταστήματα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου, ώρα 18:00, στο Στέκι Νεολαίας «Σείριος», Βύρωνος και Κένεντυ, Αμπελόκηποι.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Παρασκευόπουλος Στέφανος, Καθηγητής Οικολογίας & Αγωγής στην Προστασία του Περιβάλλοντος, Π.Τ.Ε.Α., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μπούσιου Ευαγγελινή, Περιβαλλοντολόγος MSc

Τσαβδαρίδου Αναστασία, Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφια διδάκτωρ στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων

Ηλιούδη Χαρίκλεια, Πολιτικός Μηχανικός, MSc Περιβάλλοντος
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:
2310 729177 και 2310 729120
ή στην ιστοσελίδα του προγράμματος:
http://www.ethelontes-perivallon.gr/