Εκδήλωση για τα παιδιά στην δημοτική βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης

Πρωτότυπες, σπαρταριστές ιστορίες που δίνουν και τη δυνατότητα για παιχνίδι, αφού κάθε παραμύθι έχει τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τέλος.

 

Ο μεγάλος Ιταλός παραμυθάς, κλείνοντας το βιβλίο μας λέει ποια από τις εκδοχές θα προτιμούσε αυτός, αλλά μας καλεί να διαλέξουμε κι εμείς. Η Μαρία Ουζουνίδου βοηθάει τους μικρούς μας φίλους στην επιλογή αυτή.

 

Ποιος είπε πως κάθε ιστορία πρέπει να έχει ένα μόνο τέλος; Στον Τζάνι Ροντάρι δεν άρεσαν ποτέ οι  κανόνες που επιβάλλονται χωρίς να αιτιολογούνται. Και ο κανόνας πως κάθε ιστορία πρέπει να έχει ένα μόνο τέλος του φαινόταν πως έπρεπε να αμφισβητηθεί, για να αποδειχτεί αν είναι σωστός ή όχι. Να λοιπόν το αποτέλεσμα: Παραμύθια για να σπάτε κέφι, ένα βιβλίο με είκοσι πρωτότυπες ιστορίες. Ο συγγραφέας προτείνει τρεις διαφορετικούς επιλόγους για κάθε ιστορία και προτρέπει τα παιδιά να επιλέξουν αυτόν που προτιμούν και να αιτιολογήσουν το «γιατί», ή ακόμη και να γράψουν ένα δικό τους τέλος! 

Ρίχνουμε πολύ γέλιο διαβάζοντας τα Παραμύθια για να σπάτε κέφι του GianniRodari, διαλέγουμε ανάμεσα σε 3 διαφορετικά φινάλε αυτό που μας αρέσει περισσότερο και με λέξεις και χρώματα δημιουργούμε το δικό μας τέλος για μια από τις ιστορίες.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 6, στο Ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Τη δράση υλοποιεί η Μαρία Ουζουνίδου, η οποία είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής και θεατρικής γραφής από την Πένυ Φυλακτάκη. Έχει κερδίσει το 3ο βραβείο στον 8ο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ιωνικού Συνδέσμου με το διήγημα ” Η Κρυσταλλένια στη χώρα των βιβλιοθαυμάτων”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr