Εκδήλωση για τη νεανική απασχόληση στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υποστήριξης του προγράμματος “My Generation At Work”/ URBACTII, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη νεανική απασχόληση, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ο στόχος είναι μέσα από αυτή την εκδήλωση να παρουσιαστούν με διαδραστικό τρόπο οι προκλήσεις των νέων, αλλά και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο στοιχείο του σχεδιασμού είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν προϊόν διαβούλευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με τοπικούς φορείς της πόλης (ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ, Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή, Εργάνη, Creativity Platform, Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, Νέοι Αγρότες Θεσσαλονίκης, Νέοι Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ,), αλλά και με τους ίδιους τους νέους.

 

Όλες οι  δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT II/My Generation At Work, εταίρος του οποίου είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες 11 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Νεολαίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα κοινωνικό εργαστήριο (workshop), στο οποίο οι νέοι της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το δικό τους όραμα για το μέλλον τους στην απασχόληση (Οκτώβριος 2013) και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δράσεων της Θεσσαλονίκης στην Ευρώπη στο μεγάλο πανευρωπαϊκό συνέδριο του URBACT στη Ρίγα της Λετονίας τον Μάιος του 2015.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr