Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο “Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ”

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία ποιοτική βραδιά  «θηλυκού γένους» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό που περιλαμβάνει μουσική, ποίηση και τιμητικές διακρίσεις  διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας,  ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Αναστασία Καρυπίδου. Σε θέματα που αφορούν στη γυναίκα θα μιλήσουν με την ευκαιρία της ημέρας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας Πυλαίας-Χορτιάτη, Ανατολή Κωνσταντινίδου, η Δικηγόρος, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Ιφιγένεια Παραστατίδου και η τ. Διοικήτρια Ν.Θ.Ε Θεαγένειο Δρ. Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή.

Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης στη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους Συλλόγους “Άλμα Ζωής” και  “Λάμψη”, στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τεχνικής Κολύμβησης, Αλεξάνδρα Νησιώτη, στις γυναίκες Προέδρους των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου, στις Εθελόντριες που διακονούν σε κοινωνικές – φιλανθρωπικές – ποιμαντικές και καλλιτεχνικές δράσεις του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία και στην Ανώνυμη Γυναίκα.

«Με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε κάθε χρόνο στο δήμο μας τιμούμε την πολυσήμαντη προσφορά της γυναίκας και δεν ξεχνάμε ότι η  Διεθνής ημέρα της γυναίκας επικεντρώνεται σε δυο βασικά συνθήματα: Την πάλη για τα δικαιώματά της και τον αγώνα για την ειρήνη» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Γιορτάζουμε και φέτος ως ημέρα δράσης και περισυλλογής την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που έχει θεσμοθετηθεί επισήμως από τον ΟΗΕ βάζοντας σε πρώτο πλάνο την υποστήριξη της ισότητας, τα δικαιώματα των γυναικών και την αξιολόγηση της θέσης τους στην σύγχρονη κοινωνία» ανέφερε από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Αθλητισμού και Νεολαίας Ανατολή Κωνσταντινίδου.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία και αφήγηση εκλεκτών ποιητικών κειμένων. Συμμετέχουν: στο τραγούδι ο Γιάννης Λεκόπουλος, στο πιάνο ο Πάνος Κοσμίδης και στην αφήγηση ποιημάτων η φιλόλογος-ποιήτρια Βικτωρία Καπλάνη και η σχεδιάστρια Δέσποινα Δουμανίδου (Καλλιγράματα-Σχηματοποιημένα ποιήματα με θέμα τη Γυναίκα).