Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

triti-ilikia

Την  Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) θα τιμήσει το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ζω – Χορεύω – Τραγουδώ» την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015,  στις 19.00, στην πλατεία Αριστοτέλους, με τη συμμετοχή χορωδιών και χορευτικών ομάδων του Κ.Α.Π.Η.

Παράλληλα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Επιχείρηση χιπ χοπ / Hip Hop-eration», του Μπριν Έβανς, που άνοιξε φέτος την αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» (αίθουσα «Παύλος Ζάνας») με ελεύθερη είσοδο για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η  του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, τονίζει ότι το γήρας είναι μια αναπτυξιακή φυσιολογική διαδικασία και τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να είναι πηγή δημιουργίας και συνεισφοράς για τις οικογένειες τους και την κοινωνία γενικότερα.