Εκκληση Κεραμέως σε γονείς να εγγράψουν τα παιδιά στο ολοήμερο σχολείο -Για να περιοριστούν οι επαφές με παππούδες-γιαγιάδες

Έκκληση απηύθηνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε γονείς και κηδεμόνες, να εγγράψουν τους μαθητές στο ολοήμερο σχολείο.

Η κα. Κεραμέως ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στο σχολείο, με την ταυτόχρονη τήρηση αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ ανακοίνωσε πως εκτός απροόπτου, τα σχολεία θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων
Ανάμεσα στις άλλες ανακοινώσεις, η Νίκη Κεραμέως στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων. Όπως είπε, η λειτουργία τους θα είναι όμοια με τις σχολικές μονάδες, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εκτός της ώρας του φαγητού σε εσωτερικούς χώρους κτλ.

Όπως είπε η υπουργός παιδείας, υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου ώστε να καλυφθούν περισσότεροι μαθητές. «Θα ήθελα εδώ να απευθύνω μία θερμή παράκληση και προτροπή προς τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά η Κεραμέως.

Όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας, πέραν των παιδαγωγικών λόγων, η παραμονή των μαθητών στο ολοήμερο σχολείο θα βοηθήσει στον περιορισμό της επαφής μαθητών με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και συγκεκριμένα τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Κονδύλια 100 εκατ. ευρώ για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου
Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε για το θέμα, πως έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον κονδύλια για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου. «Έχουμε εξασφαλίσει πολύ σημαντικά κονδύλια, άνω των 100 εκ. ευρώ, για να είμαστε σε θέση να προβούμε σε αυτήν την επέκταση. Και σας καλούμε να αξιοποιήσετε τη σημαντική αυτή δυνατότητα» σημείωσε.


Πηγή: iefimerida.gr