Έκλεβαν καλώδια από υπόγεια δίκτυα

Σπείρα εντοπίστηκε από την ασφάλεια να έχει μετατρέψει εγκαταλειμμένο διώροφο στην Καλαμαριά σε αποθήκη κλεμμένων μετάλλων.

 

Τρεις Βούλγαροι κατηγορούνται ότι για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών έκλεβαν καλώδια από υπόγεια δίκτυα στην περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις εταιρείες που τα εγκατέστησαν.

 

Η αποκάλυψη της φερόμενης δράσης των τριών αλλοδαπών 52 έως 54 χρόνων, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, έγινε ύστερα από έφοδο αστυνομίας και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγιεινής, έπειτα από καταγγελίες που ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία/Οταν αστυνομικοί της ασφάλειας Καλαμαριάς έφτασαν στο διώροφο, αντιλήφτηκαν ότι είχε ρευματοδοτηθεί παράνομα με καλώδιο που συνδέθηκε με τον στύλο της ΔΕΗ.

Οι τρεις Βούλγαροι φαίνεται πως έμεναν στο εγκαταλειμμένο διώροφο της Καλαμαριάς, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως σπίτι αλλά και ως χώρο αποθήκευσης μετάλλων και διάφορων άλλων άχρηστων αδρανών υλικών που συγκέντρωναν από τα σκουπίδια. Εκτός της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ρευματοκλοπή,, αλλά και για παραβίαση των διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία, καθώς κατηγορούνται ότι μετέτρεψαν τα εγκαταλειμμένο σε τρώγλη, διαπιστώθηκαν κλοπές από υπόγειες καλωδιώσεις.

Υπόγεια Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι άνοιγαν πλάκες πεζοδρομίου και έκλεβαν καλώδια που είχαν τοποθετηθεί από διάφορες εταιρείες (ΟΤΕ και ΔΕΗ), προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τον χαλκό των καλωδίων και να τον πουλήσουν στη μαύρη αγορά του χαλκού.

 

Εκτιμάται από τους υπολογισμούς των εκπροσώπων εταιρειών αλλά και τα ευρήματα στο διώροφο σπίτι ότι έκλεψαν από τον περασμένο Ιούλιο τουλάχιστον 415 μέτρα καλωδίων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1.500ευρώ. Η έρευνα πάντως, εκτός των ευρημάτων, στρέφεται σε κλοπές που έχουν διαπιστωθεί με την ίδια μέθοδο στην περιοχή, όπως επίσης και στους αποδέκτες των κλεμμένων καλωδίων.

Από την αστυνομία εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο διώροφο να είχε χρησιμοποιηθεί αυτό το διάστημα από δεκάδες ακόμη ομοεθνείς των τριών κατηγορουμένων, ως κατάλυμα και αποθηκευτικός χώρος των μετάλλων που συγκεντρώνουν καθημερινά, κυρίως από τους κάδους σκουπιδιών της θεσσαλονίκης.

 

Οι χώροι του εγκαταλειμμένου σπιτιού καθαρίστηκαν από συνεργείο του δήμου θεσσαλονίκης, καθώς, όπως διαπίστωσαν και οι ελεγκτές υγείας, η κατάσταση που επικρατούσε με χιλιάδες άχρηστα υλικά από κάδους, εγκυμονούσε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία όσων διέμεναν εκεί, αλλά και του περιβάλλοντος των κατοίκων.

 

Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλονίκη