Εκλογές ΕΣΔΕΠ: Πρώτη δύναμη στο ΑΠΘ η Ενωτική Πρωτοβουλία

Για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ και των εκπροσώπων του συλλόγου στο 12ο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ ψήφισαν χθες καθηγητές και λέκτορες. Από τα 2.100 μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ ψήφισαν οι 523.

Στις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ συμμετείχαν πέντε παρατάξεις. Η Ενωτική Πρωτοβουλία απέσπασε 189 ψήφους (3 έδρες), η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών 115 ψήφους (2 έδρες), η Ακαδημαϊκή Παρέμβαση 81 ψήφους (2 έδρες), η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης και Συνεργαζόμενοι (ΚΙΠΑΝ) 73 ψήφους (1 έδρα) και η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ (ΔΗΠΑΚ) 61 ψήφους και 1 έδρα. Λευκά 3 και άκυρα 1.

Για αντιπροσώπους στην πανελλήνια ομοσπονδία ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) την Ενωτική Πρωτοβουλία ψήφισαν 181 (εκλέγει 9 αντιπροσώπους), τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών 132 (7 αντιπρόσωποι), την Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης και Συνεργαζόμενοι (ΚΙΠΑΝ) 84 (4 αντιπρόσωποι), την Ακαδημαϊκή Παρέμβαση 66 (4 αντιπρόσωποι) και τη Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ 57 (3 αντιπρόσωποι). Λευκά 2, άκυρο 1.

 

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία