Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “Άρσις”

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με τον Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα υλοποιούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού-άρθρο 12, στο Δικαστικό Σύστημα Ανηλίκων» το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος TWELVE. Ειδικότερα, πρόκειται να διοργανωθούν 5 σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών  στην Κομοτηνή (στις 21 Δεκ.), τη Δράμα (22 Δεκ.), την Καβάλα (15 Ιαν.), την Αλεξανδρούπολη (29 Ιαν.) και το Βόλο (5 Φεβ.).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρους της δικαιοσύνης και της κοινωνικής προστασίας ανηλίκων.

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση, ανάλυση, και προσαρμογή του περιεχομένου του άρθρου 12 στην καθημερινή πρακτική των επαγγελματιών που εργάζονται στο πλαίσιο του Ποινικού Δικαίου Ανηλίκων με γνώμονα την διασφάλιση της ενεργούς  συμμετοχής  του παιδιού στις ακολουθούμενες διαδικασίες. Να παρουσιάσουν τις εμπειρίες  τους, να ανταλλάξουν ιδέες  και πληροφορίες και να αποκτήσουν νέες γνώσεις που θα διευκολύνουν το έργο τους. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον συντονιστή του προγράμματος για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΣΙΣ Κέντρο Υποστήριξης-Ζαλίκη 2, 59 ΤΚ 546 30, Θεσσαλονίκη

Συντονίστρια του προγράμματος Twelve: Βαλμπόνα Χυστούνα

και στο ΑΡΣΙΣ Νομική Υπηρεσία «Συμ-Παράσταση»: Ιων. Δραγούμη 59 ΤΚ 546 30, Θεσσαλονίκη

Σταυρούλα Γάτσου 2310526150