Εκπτωση 25% στα ΚΤΕΛ για εκλογείς και αντιπροσώπους

Με έκπτωση ύψους 25% στα εισιτήρια όλων των υπεραστικών ΚΤΕΛ θα μπορούν να ταξιδέψουν οι εκλογείς που επιθυμούν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου.

Αντίστοιχες εκπτώσεις θα ισχύσουν και για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων των δικαστικών αρχών και εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων.

Αυτό ορίζει απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, στην οποία επισημαίνεται ότι η έκπτωση υπολογίζεται και επί του μειωμένου εισιτηρίου που τυχόν δικαιούνται οι μετακινούμενοι ή της έκδοσης εισιτηρίου με επιστροφή στις περιπτώσεις που ήδη εφαρμοζόταν έκπτωση. Θα χορηγείται για τις διαπεριφερειακές (διανορμαχιακές) μετακινήσεις και θα ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους εκλογείς από τις 16 έως και τις 27 Μαΐου 2014.

Επιπρόσθετα προς διευκόλυνση του έργου των αντιπροσώπων των δικαστικών αρχών και των εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων ζητήθηκε από τα ΚΤΕΛ τα εισιτήρια αυτών να χορηγούνται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, με την επίδειξη του εγγράφου του διορισμού τους. Σε ό,τι αφορά τους εκλογείς, για την εφαρμογή της έκπτωσης θα αρκεί η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.