Εκρηξη του τουρισμού τον Αύγουστο – Αύξηση 15% της κίνησης εξωτερικού σε όλα τα αεροδρόμια

Ενίσχυση του τουριστικού κύματος στην χώρα μας πάνω από 15% κατέγραψε η αεροπορική κίνηση εξωτερικού σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδος τον Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η αεροπορική κίνηση του Αυγούστου 2014 (πτήσεις και αφίξεις επιβατών εσωτερικού και εξωτερικού) παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη σε σύγκριση με τον εξαιρετικό Αύγουστο του 2013.

 

Συγκεκριμένα :

  • οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 5,8%,
  • οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 15,4%, επιβεβαιώνοντας την ακόμη καλύτερη πορεία του τουρισμού για το 2014,
  • οι αφίξεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 22,7% επιβεβαιώνοντας την τάση ανακάμψεως, η οποία άρχισε από τον Ιούνιο και
  • οι αφίξεις εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 15,4%, παρά τα γνωστά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής.

 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τις θετικές επιδόσεις του ΔΑΑ για άλλον ένα διαδοχικό μήνα, με τις οποίες φαίνεται ότι η αναστροφή του κλίματος στον μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας μετά από τέσσερα χρόνια δείχνει να είναι οριστική. Η μεταβολή αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν ληφθεί υπ΄όψιν ότι ο ΔΑΑ έχει πολύ μικρό αριθμό πτήσεων charter.

 

Όσον αφορά το οτκάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014 πραγματοποιηθηκαν 25=84,000 πτήσεις και μετακινήθηκαν 31,4 εκατ. επιβάτες, Η επίδοση του 2014 αποτελεί με διαφορά την υψηλότερη των πέντε τελευταίων ετών. Σύμφωνα με την διοίκηση της Υπηρεσίας αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ακόμη καλύτερη εικόνα του ελληνικού τουρισμού αλλά και στην σταδιακή βελτίωση της εσωτερικής αγοράς. «Εάν η πορεία αυτή συνεχισθεί και στο τελευταίο τετράμηνο του έτους, το 2014 μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες χρονιές για την ελληνική πολιτική αεροπορία» αναφέρει ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

 

Με αφορμή όλα αυτά, ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Δημήτριος Κούκης δήλωσε : « Με την ευκαιρία της επιτυχημένης συμπληρώσεως του δυσκολότερου μέρους της απαιτητικής αυτής χρονιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδίας όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας, το οποίο, εργαζόμενο συχνά υπό οριακές συνθήκες, κατάφερε να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες της ΥΠΑ (αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες) και να συμβάλλει με τον τρόπο του στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού».