Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και ληστείες

Εισπράξεις της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης είχε βάλει στο «στόχαστρό» της πολυμελής σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Ως μέλη της σπείρας, η «λεία» της οποίας υπολογίζεται σε 122.000 ευρώ, κατηγορούνται πέντε Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 22 έως 33 ετών. Αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις εξ αυτών, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι δράστες, παρακολουθούσαν τα υποψήφια θύματά τους, αντλώντας πληροφορίες για τις κινήσεις τους από τον 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εργαζόταν στην Λαχαναγορά, ενώ, την κατάλληλη στιγμή «χτυπούσαν» αιφνιδιαστικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία περίπτωση ένας εκ των κατηγορούμενων απέσπασε 30.000 ευρώ από το εσωτερικό αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε γυναίκα, αφού νωρίτερα ακινητοποίησε το όχημά της, προκαλώντας φθορά στα λάστιχα.

Συνολικά η δικογραφία περιλαμβάνει οκτώ ληστείες και κλοπές, στο διάστημα από τον περυσινό Ιανουάριο έως σήμερα, από τις οποίες επτά έγιναν σε βάρος εμπόρων και υπαλλήλων της Λαχαναγοράς, ενώ, σε μία περίπτωση το θύμα ήταν ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων.