Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει 33 ένοπλες ληστείες στην Αττική

Εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται σε τουλάχιστον 33 ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη έξι ατόμων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες επέλεγαν κυρίως πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ψητοπωλεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικών ειδών.

Εισέβαλαν σε ομάδες των δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων και με την απειλή πολεμικού όπλου καλάσνικοφ ή πιστολιού, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από μερικές εκατοντάδες, έως μερικές χιλιάδες ευρώ. 

Κατά τη διάπραξη των ληστειών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και γάντια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ, η λεία της σπείρας παραμένει αδιευκρίνιστη από τους υπευθύνους των καταστημάτων. Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική δραστηριότητά τους ξεπερνά τις 47.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε 18 κλοπές μοτοσικλετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και κλοπής, τετελεσμένης ή σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.