Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραξε διαρρήξεις και κλοπές

Ολοκληρώθηκε η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης-Ευκαρπίας, που οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατηγορείται για διαρρήξεις και κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στις περιοχές της Πολίχνης και των Μετεώρων.

Συνελήφθησαν χθες, μετά από αστυνομικές αναζητήσεις στην περιοχή του Δενδροποτάμου, τα τρία μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 30, 34 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης και των Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών.

 

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των εντατικών αστυνομικών ερευνών, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την έκνομη δραστηριότητα της συμμορίας. Μεταξύ άλλων,

 

: • Διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών

 

• Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι των εμπλεκομένων

 

• Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).

 

• Προσδιορίστηκε ο αριθμός των διαρρήξεων και κλοπών που διέπραξαν

 

• Προσδιορίστηκε η αξία της λείας που αφαίρεσαν

 

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες συνέστησαν τη συμμορία από τις αρχές του 2014 και έδρασαν κυρίως στις περιοχές της Πολίχνης και των Μετεώρων. Επέλεγαν μονοκατοικίες ή διαμερίσματα 1ου ορόφου και εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών είτε παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους, είτε παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες μετά από αναρρίχηση στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων.

 

Από το εσωτερικό των σπιτιών οι δράστες αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, η εκτιμώμενη αξία των οποίων υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ήδη καταδικαστική απόφαση για κλοπή. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.