Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία για τον Ν. Ρωμανό

Επεισόδια προκάλεσε στα Εξάρχεια ομάδα ατόμων, μετά το τέλος πορείας συμπαράστασης στον καταδικασμένο για ληστεία απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό. Οι πρωταγωνιστές τους πυρπόλησαν λεωφορείο του ΟΑΣΑ, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, αναποδογύρισαν και έκαψαν αυτοκίνητα, προκάλεσαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας, ενώ αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

 

Η πορεία άρχισε στις έξι το απόγευμα από το Μοναστηράκι και ολοκληρώθηκε μετά τις οκτώ το βράδυ, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στον φυλακισμένο απεργό πείνας.

 

Μετά το τέλος της πορείας άρχισαν και τα επεισόδια σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνα, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκαν στο κέντρο των Εξαρχείων.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε δίκυκλο έξω από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

 

Μία ομάδα πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην Στουρνάρη, ο οδηγός του οποίου πρόλαβε και το εγκατέλειψε έγκαιρα, έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, ενώ έστησαν οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα βρέθηκαν αναποδογυρισμένα, ενώ 4-5 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Ο Νίκος Ρωμανός έχει αρχίσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου ζητώντας εκπαιδευτική άδεια.